de stilte voorbij

Fotobeelden zijn momentopnames. Heel even staat alles stil. Heel even geen beweging. Dat moment willen we vangen. We grijpen een ogenblik van het leven en bewaren dat.  Een moment dat nooit meer hetzelfde wordt. Eindeloos verstild, bewegingsloos, onherroepelijk. De foto’s van Jan Wilms lijken hier niet aan mee te doen. Ze lijken te bewegen, te leven. Door ze aan te raken komen ze daadwerkelijk tot leven, laten ze horen wie ze zijn, worden ze weer echt,  al is het maar voor heel even.  De beelden vragen om beroering en vertellen hun verhaal in klank en muziek.

de stilte voorbij …
lange tijd gezocht naar een combinatie van mijn dubbele passie: fotografie en muziek … en nu eindelijk gevonden.  Beelden met een extra dimensie, die door aanraking tot leven komen ! Een voorstelling waarbij de foto’s niet het decor zijn, maar de acteurs. Muziek maken op een foto  …. het kán !!
De stilte voorbij is een kunst/cultuur project bestaande uit een aantal grote foto’s waarmee geluid en muziek kan worden gemaakt. De metersgrote (tot 6 meter) fotodoeken zijn fraai om te zien, er valt van alles in te ontdekken, steeds weer nieuwe dingetjes. Maar door de doeken aan te raken komen ze echt tot leven. Middels een zelfontwikkelde techniek is het letterlijk mogelijk om de foto’s te laten spreken. Verrassende geluiden,  sfeerklanken,  muziek maken al dan niet in combinatie met “gewone” muziekinstrumenten. Er zijn vele mogelijkheden !

12
Beschikbaar voor kunstevenementen,  exposities,  festivals;   als tentoonstelling,  als performance,  als voorstelling of als interactief optreden.

méér van Jan Wilms:

overige links:

contact met Jan Wilms: